Generalsekreteraren av Mark Fredel
Det var en spännande bok och halva boken läste jag rätt snabbt. Men plötsligt hände det något och den resterande halvan tog över en vecka att läsa klart. Jag tror att det var att boken blev mer som en actionfilm och en aning orealistisk och överdriven. Dåtidsberättelserna som i början faschinerat mig tappade också greppet om mig och flera gånger fick jag läsa om de kapitlen eftersom jag insåg att jag inte hade en aning om vad jag just läst.
Därmed inte sagt att det inte är en bra bok. Jag tror att det finns de som kommer att tycka att det är en riktigt bra bok. Allra helst de som gillar politik och actionfilm!

Flickan som älskade Tom Gordon av Stephen King

Fört över böcker
Grevgatan 22 av Jenny Leeb (läst 28 november 2007)
Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson (läst 21 november 2007)
Det är mer än en gång som jag har tänkt att det är verkligen tur att man är en "all-ätare" när det gäller böcker. Man får så många olika sorters läsupplevelser då!
Inga fler lögner av M. J. Hyland (läst 21 november 2007)
Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Froer (läst 14 november 2007)
Boken handlar om Oskar, som är 9 år och överintelligent pojke. Hans pappa dog den 11:e september 2001 i World Trade Center tornen. Oskar har gömt fem meddelande på telefonsvararen som hans pappa lämnat dagen han dog. Detta för att skydda mamman. En dag hittar Oskar ett kuvert med en nyckel i, som det står "Black" på. Oskar tror att det är en gåta från hans döde far och beger sig ut på jakt efter alla med namnet Black i New York. Detta varvas med berättelsen om farfar som lämnade farmoderns innan sonen var född.
Det jag också fastnade för var Oskars säregna tankar. Jag tyckte t ex om tanken på ambulanserna skulle ha en apparat som kände igen alla som man kände, så att ambulansen kunde blinka ett meddelande till dem man känner som varierade pga hur allvarligt det var, ex OROA DIG INTE!
Jag rekommenderar denna bok varmt!
Hålla andan Av Terry McMillan (läst 12 novermber 2007)
Våga vara - en handbok för att visa barn vägen till bättre självkänsla av Jana Söderberg (läst 20 oktober 2007)
Boken handlar om hur man kan hjälpa barn att få bättre självkänsla. Boken handlar också om att Våga vara förälder. Att sätta gränser och lösa konflikter. Det finns tips och råd både hur du ska handskas med olika situationer när det gäller barn, men också hur du ska handskas med dig själv. I slutet av boken fins ett par övningar som man kan göra med barn. Boken är lättläst och riktar sig till föräldrar men även pedagoger. Jag fick en liten tankeställare efter att ha läst boken om hur jag gör när jag lämnar min dotter på dagis, de få gånger hon gråter.
En överlevandes minnen av Doris Lessing (läst 20 oktober 2007)
Boken handlar om en kvinna som lever i en tid då civilisation förfaller. Hon och en del andra i staden lever kvar. Man är rädd för ungdomsgäng, som drar omkring och plundrar. Helt plötsligt får hon ta hand om en flicka, som hon inte vet vem hon är. Dessutom så upptäcker kvinnan en annan verklighet bakom en vägg i sin lägenhet. Där går hon genom rum efter rum och får se scener ur det förgågna. Det är en bok som man får många tankar av. Vad händer om vårt samhällssystem krashar? Vad händer om vi inte tar ansvar för våra barn och ungdomar? Hur skulle jag fungera om jag fanns i den tiden som boken handlar om? Vad är det som gör att vissa mammor blir dåliga mammor?
Jag tyckte det här var en fantastisk bok och jag kan förstå att hon har fått Nobel-priset! Hon berör verkligen med sin bok och får en att tänka!
Bokcirkeln av Elizabeth Noble (läst 19 oktober 2007)

Kungens komediant av Agneta Pleijel (läst 15 oktober 2007)
Författaren Agneta Pleijel lyckas locka fram känslan för tiden. Man får inblick i maktspel och intriger. Hon berättar om teatern och skådespeleriet. Den är saklig och visar att författaren gjort stor eferforskning. Vissa saker är tänkvärda och andra vackert skrivna. MEN... boken fångade fångade inte mig riktigt. Det kan ha varit för att den bara skrivs ur Hjortbergs perspektiv. Jag vill veta vad de andra personerna tänker och tycker. Det är ingen dålig bok, men jag tycker inte att den bästa hon skrivit!

Generalsekreteraren av Mark Fredel
Det var en spännande bok och halva boken läste jag rätt snabbt. Men plötsligt hände det något och den resterande halvan tog över en vecka att läsa klart. Jag tror att det var att boken blev mer som en actionfilm och en aning orealistisk och överdriven. Dåtidsberättelserna som i början faschinerat mig tappade också greppet om mig och flera gånger fick jag läsa om de kapitlen eftersom jag insåg att jag inte hade en aning om vad jag just läst.
Därmed inte sagt att det inte är en bra bok. Jag tror att det finns de som kommer att tycka att det är en riktigt bra bok. Allra helst de som gillar politik och actionfilm!
Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson
Nu har jag läst ut den tredje boken i Millenium-triologin. Jag kan säga att jag inte är det minsta besviken. Däremot är jag faktiskt lite ledsen att serien nu är slut. Läste nästan boken i ett sträck. Var bara tvungen att göra ett uppehåll för att sova och ett för att äta. Inte ens jag läser 700 sidor i en handvändning! ;) Som jag har sagt förrut, jag gillar verkligen karaktärerna och då främst Lisbeth Salander.
Berättat om natten av Niklas Rådström

Jag är en sån som bara vill ligga med dig av fredrik Lindström

En kvinna att älska av Theodor Kallifatides

ABC av Ida Jessen

Mintgrodornas återkomst av Karin Brunk Holmqvist

Bokfemman v.48
Veckans tema för Bokfemman är fantasy. Nämn dina 5 favoriter. Fantasy är en kulturell genre som använder magi och andra övernaturliga företeelser som en viktig del av handlingen eller temat. Fantasy skiljer sig från de två närbesläktade genrerna science fiction och skräck främst genom känslan och temat. Det finns dock stora gråzoner mellan dessa tre genrer som tillsammans med magisk realism och folklore brukar klassas som fantastisk litteratur. (Wikipedia)
- Sagan om Belgarion-böckerna av David Eddings Länge sedan jag läste dem, men jag när jag läste dem så tyckte jag att de var jättespännande!
- Narnia-serien av C.S:Lewis Jag verkligen ÄLSKADE serien som barn och så fort jag tänker på de böckerna blir jag varm inombords. Det är fantastiska böcker!)
- Skivvärlden-böckerna av Terry Pratchett Så roliga!!! Min favoritfigur är Döden!
- Trollkarlen från ö-världen av Ursula LeGuin
Den fjortonde bruden av Meredith Ann Pierce Jag läste denna bok flera gånger i den tidiga tonåren. Jag faschinerades av den. Den står fortfarande i bokhyllan.
Mest fantasy-serier som jag brukade läsa förr. Jag får ta och återuppväcka intresset för fantasy!
Den gången med hunden av Pia Juul

Schamanen av Giles Blunt
"Ett knott är kanske bara fem millimeter långt, men på nära håll liknar den en attackhellikopter" var en sån bra liknelse för mig som verkligen har varit med om knottens hemskheter! Den meningen fångade mig direkt och knotten finns där i bakgrunden genom hela boken. Förutom miljöskildringarna så gillar jag hans beskrivning av karaktärerna i boken. Jag tycker de är trovärdiga och nyanserade.
Schamanen handlar om polismannen Cardinal och hans kollega Delorme. Detta är tredje boken om dem. Den här gången har de två fall att lösa: varför en ung kvinna har blivit skjuten (och lyckligtvis överlevt, men tappat minnet) och vem som mördat och stympat en medlem ur ett mc-gäng.