Den vita massajen av Corinne Hofmann

Jag har läst Den vita massajen av Corinne Hofmann. Den började som en kioskroman och jag hade tänkt ge upp och sluta läsa men fastnade på något sätt i den. Kunde inte låta bli att läsa vidare och förundras (och irriteras) över allt som hon står ut med. Många gånger ville jag slå något hårt i huvudet på henne så hon vaknade till. Så här efteråt vet jag inte vad jag egentligen tyckte om boken, om den var bra eller inte. Nåja, jag har i alla fall läst den!

Änglar och Demoner av Dan Brown

I Änglar och Demoner av Dan Brown har ett mord begåtts. Det verkar som sekten Illuminati har utfört det. Robert Langdon blir inkallad som expert på sekten Illuminati. Innan man vet ordet av så är hela Vatikanen hotad. Boken är skriven på ett billigt sätt med cliff-hangers. Det jag tyckte om i den var gåtorna, symbolerna, hemligheterna och jakten på att hitta Upplysningens väg. Men ibland kändes det som om han försökte lite för mycket att göra boken spännande. Det blev jobbigt. Dessutom var inte språket det bästa och ibland kändes det som om han hade tänkt skriva en sak, men glömt bort det och skrev en annan sak. Men det är ändå en spännande bok att läsa, bara man inte har så högt ställda förväntningar.

Djävuen bär Prada av Lauren Weisberger

Denna gång har jag läst Djävulen bär Prada av Lauren Weisberger och jag ÄLSKADE boken. Det var en lättsmält och lättläst bok och bara så, så bra! Handlar om Andrea som börjar jobba som assistent åt Miranda, chefredaktören på den berömda modetidningen Runway. Och hon är en minst sagt krävande kvinna. Man behöver vara tankeläsare för att vara henne till lags. Jag tänker inte berätta något mer om boken. Tänker bara avsluta med två ord: Läs den!


När kastanjerna blommar i Paris av Ing-Marie Eriksson

När  jag läste När kastanjerna blommar i Paris av Ing-Marie Eriksson beundrade jag först flickan och hennes handlingskraft, men det ändrades halvvägs in i boken. Då undrade jag i stället varför hon inte gjorde något åt saken. Varför hon inte kämpade mer. Det blev lite jobbigt att läsa om hur besvärligt hon hade det, när hon egentligen inte gjorde något åt det. Jag ville mana henne till att lämna hemmet.  Att hitta något annat. Inte bara foga sig. 
 
När kastanjerna blommar i Paris är en okej bok. Från början var den mycket lovande, men efter hand så blev det trots allt bara en okej bok.

RSS 2.0