Funny Valentine av Amy Jenkins

Funny Valentine av Amy Jenkins är en sådan där lättsmält, lättläst bok som passar bra att läsa en lördagsförmiddag. Den handlar om journalisten Stevie som ska intervjua den stora filmstjärnan Louis Plantagenet. Hon, som inte alls vill intervjua honom, trasslar till det och upptäcker att hon efter två tilfällen fortfarande inte har något att skriva. Funny Valentine är kort och gott en bok som man läser och blir på bra humör av.

Pappersväggar av John Ajvide Lindqvist

Jag har nu läst Pappersväggar av John Ajvide Lindqvist och från början tyckte jag att det var en sån där härlig bok om det onaturliga. Men det var efter första novellen och jag hade inte ens förstått att det var en bok som skulle bestå av flera noveller. Plötsligt så hamnade jag i en novell som fick mig att resa tillbaka känslomässigt i tiden. När jag var 9 år så läste jag en läskig historia om några skräckinjagande jättesniglar. Den historien har stannat kvar i mig till vuxen ålder. I alla fall så fick jag samma olustiga känsla av novellen i Pappersväggar. Det to på de känslomässiga krafterna att läsa boken och efter att ha läst flera noveller tänkte jag ge upp om boken. Som tur var gjorde jag inte det. Paperväggar är en bok som tar på att läsa, men jag tycker att den var väl värd mödan!

Ett hjärta av eld av Senait G Mehari

Hade svårt att lägga ifrån mig Ett hjärta av eld av Senait G Mehari, när jag väl börjat läsa den. Hennes tragiska uppväxt grep tag i mig på en gång. Samtidigt förundras jag över hur bra hon klarat sig. Hur hon stått ut och hur hon trots allt lyckats bra i livet. Jag beundrar sådana männsikor så mycket. De som klarar sig igenom allt hemskt som livet kastat åt dem och går raka ur det.

Boken fångar mig från första början. Jag vrider jag mig av olust när hon blir hämtad till sin pappas hus. Jag anar ju att det inte blir bra! Jag blir så förbannad på hennes pappa som slår henne och vill så säga honom vad jag tycker! Kan sedan knappt andas när hon blir barnsoldat. Vill att hon ska fly. Nu! Större delen av tiden som jag ägnar åt att läsa boken känner jag mig sorgsen och bedrövad. Den hänger sig kvar länge!!! Den här boken rekommenderar jag verkligen!!!


RSS 2.0