En oväntad semester av Marian Keyes

Den här boken var jag beredd på att lägga bort, men jag läste lite till... och lite till... och lite till...och så var boken slut. Fast vissa bitar måste jag erkänna att jag bara skummade igenom. Det här är definitivt inte den bästa boken hon har skrivit. Jag tycker att huvudpersonen Rachel är jobbig. Man retar sig på henne. Dock tar boken tar upp ett viktigt ämne, hur svårt det är för drogmissbrukare att ta till sig att de är just drogmissbrukare. Tyvärr måste jag säga att den detta till trots inte är någon bok som jag kommer att rekommendera mina vänner att läsa.

 

Ska vi slå vad? av Jennifer Cruise

Det här är en riktigt sötsliskig kärleksroman med många likheter med kioskromaner. Det var precis vad jag ville läsa. Jag ville läsa något lättsmält, inte tillkrånglat eller ämne för Nobelpriset. Jag läste den non-stop och njöt av att tillbringa en söndag med denna härliga bok. Räknade snabbt ut hur den skulle sluta, men sådana böcker behövs också - eller hur?

Jungfrutronen av Sue Monk Kidd

Den här boken tyckte jag om från första stund. Jag tyckte om de påhittade helgonlegenderna och jag gillar att den har en liten gåta, som man nyfiket väntar att få svar på. Naturen beskrivs så härligt och det är så underbara färgstarka kvinnor med i den. Jag hade en härlig lässtund med denna bok!


Skumtimmen av Johan Theorin

Skumtimmen handlar om en sexårig pojke som försvann för mer än tjugo år sedan. De hittade aldrig hans kropp  och ingen vet vad som hände honom. Hans mamma har inte lyckats släppa taget och är deprimerad. Hennes pappa Gerlof (pojkens morfar) ringer och ber henne komma tillbaka till Öland. Han har fått upp en ledtråd till vad som kan ha hänt.
Det här är en spännande bok. Dessutom sorglig och vemodig. Gerlof säger i boken: "Jag tror bara att det är bäst att berätta historier i sin egen takt. Förr tog man sig alltid tid för historieberättandet, nu ska allt gå så fort." Och precis så är boken. Den berättas långsamt framåt. Och man fastnar!


Som vi älskade varandra av Anders Paulrud

Boken berörde mig inte. Den är lättläst men lämnar heller inget kvar. Ingenting ur boken sticker ut och fastnar. I alla fall handlar boken om några vänner och deras konflikter.


Den högsta kasten av Carina Rydberg

Jag hade fått den här boken rekommenderad. Den skulle vara så bra. Genom hela boken väntade jag på att det skulle hända... att jag skulle tycka att den var så bra, men inget hände. Plötsligt satt jag där med en utläst bok i min hand och såg förvåndat på den. Den blev ju aldrig bra! Och nu är den slut och har aldrig en möjlighet att bli bra. Jag är ledsen Carina, men jag kan inte rekommendera din bok vidare till någon annan. Kanske finns det andra som tycker att den är bra, men jag kommer aldrig att tillhöra den gruppen.


Kärlek, vänskap och choklad av Alexander McCall Smith

Återigen läser jag en bok av denna författare och återigen slås jag av hur rofylld jag blir när jag läser. Världen saktar ner och jag blir alldeles lugn. Boken handlar om Isabel som är redaktör för en filosofisk tidskrift och som filosoferar kring sin vardag i Edinburgh. Jag tycker det är så härligt att läsa om hennes filosofiska funderingar. Visst handla det om mer än hennes filosoferande och det finns en gåta som hon söker svar på, men det känns lite sekundärt. Även om det är intressant.


RSS 2.0