Ljug för mig av Tony Strong

Ljug för mig av Tony Strong är en spännande och en hemsk bok på samma gång. Handlar om Ros som har blivit våldtagen och sedan hittar sin rumskompis Jo mördad i badrummet. Det visar sig att Ros har drogen GHB i blodet, men vet inte hur det kommer sig . Hon har nämligen inget minne av vad som hänt!Allt kompiceras av att Ros inleder ett sexuellt förhållande med den kommissarie som leder utredningen.

Flyg fula fluga av Patricia Cornwell

Förr älskade jag Patricia Cornwells böcker. Vi har rätt många här hemma! Men när jag läste denna bok så kändes det inte som det brukade. Är det för jag har fått barn och har blivit ett blötdjur och inte klarar av råheterna i henns böcker eller är denna bok sämre än de andra? Jag vet faktiskt inte. Allt jag vet är att jag var tvungen att hoppa över vissa avsnitt i boken för att jag varken orkade, ville eller klarade av att läsa dem. För rått, för hemskt! Var ändå tvungen att läsa vidare eftersom jag ju följt karaktären i hennes böcker så länge och då vill man ju veta hur det går för henne. men jag hade hellre hört någon berätta en sammanfattning om boken än läst den själv. Tråkigt - men så är det!

Kajsas värld av Kajsa Ingmarsson

Kajsas värld av Kajsa Ingmarsson kom i mina händer under en period då jag verkligen inte hade tid att läsa! Därför hamnade den på toaletten för där har man ju i alla fall en liten stund att läsa. Och läsa den ville jag verkligen! Min man passade också på att läsa den när han tillbringade tid på toan och vi pratade skrattande om den vid middagarna! Oj, vad vi kände igen oss! Jag tycker boken är lysande! Den gjorde mig på sånt bra humör varje gång jag hade tilbringat en stund med den inne på toaletten.

I Kajsas värld har Kajsa Ingmarsson hon samlat sina en del av sina krönkor från 2003-2006.

Stenhuggaren av Camilla Läckberg

Har länge tänkt att jag ska läsa en bok av Camilla Läckberg eftersom de har fått sån bra kritik, men det har tagit mycket längre tid än jag hade tänkt! Jag är glad att jag til slut äntligen tog mig tid att läsa en av hennes böcker, för den var verkligen bra. Stenuggaren handlar om en 7-årig flicka som hittas druknad och Patrik (som är polis i det lila samhället Fjällbacka) ska försöka ta reda på vad som hänt. Jag försöker tänka efter vad det är som fångar mitt intresse. För det första är det att det är flera historier på samma gång som till sist flätas samman i slutet så man förstår hur allt hänger ihop. Sedan är det skildringen av Erica och hur jobbigt hon har det efter att ha fött barn. Gillar hur Camilla skriver om människors vardag! Rekommenderar denna bok varmt!

Utan internet -buhu!!!

Oj, vad jobbigt det har varit att plötsligt vara utan internetuppkoppling! Man kan ju inte göra allt det där som man brukar göra och man kan ju inte skriva blogg heller. Man märker hur beroende man är av sin dator och internet. Vad mycket som man gör! Tänkte leta recept förra veckan för att göra en veckomeny - det gick inte. Skulle betala räkningar - det gick inte heller. Skulle leta lite fakta då jag skulle planera mina lektioner - nej, det gick inte heller. Skulle kolla upp vilken webbkamera vi skulle köpa - tji fick jag! Låna om mina böcker sent en onsdagskväll - skule inte tro att det gick! Detta och många fler saker skulle jag göra som jag fick finna mig i att det inte gick att göra! Så beroende är jag helt klart! Speciellt eftersom det varit borta så länge! Men nu ska här i alla fall skrivas - har nämligen hunnit läsa ett par böcker! (Sedan får jag göra llt det andra som har samlats på hög!!!!)

Den trettonde gästen av Martin Widmark

Jag tyckte Den trettonde gästen av Martin Widmark var riktigt bra.  Han har lyckats skriva både spännande och har fått med lite extensiella frågor. Skulle säkert ha tyckt jättemycket om den i tidig tonår, speciellt eftersom det ingår lite tonårkärlek i den. 

Maisie Dobbs av Jacqueline Winspear

Läste ut Maisie Dobbs av Jacqueline Winspear igår kväll. Tyckte verkligen om denna bok. Den på minde så om mig själv och min lust att läsa böcker när Maisie smög i biblioteket på natten. Åh, det finns så många böcker som jag vill läsa och så lite tid. Tittar ofta på böckerna i min bokhylla och önskar att jag hade tid att läsa fler. Ibland kan jag hålla på att läsa flera samtidigt bara för att jag så gärna vill läsa dem och så ont om tid. Kan inte vänta tills jag läst ut en innan jag börjar med nästa. Nåja tillbaka till denna bok. Det är en mysig bok med spännande personbeskrivningar. Man vill läsa mer för att veta mer om personerna! Det här är en riktig mysig deckare - hur nu det går ihop? :) !!! Måste definitivt läsa nästa bok!
Betyg: ♥♥♥♥


RSS 2.0