Våga flyga av Lisa Jewell

"Våga flyga" handlar om Toby, som fått ett hus av sin far i bröllopspresent. Han blir lämnad av sin fru och annonserar då efter inneboenden, som har det lite knepigt. Annonsen lyder: "Fincleybaserad poet, plötsligt och oväntat ensam i Viktoriansk kråkslott, har fyra stora sovrum att fylla. Delat kök och badrum. Hyran förhandlingsbar, men rimlig. Förtur ges till konstnärer och artister. Skriv till mig och berätta varför du borde bo här. " Efter 15 år får han ett brev av sin far och samtidigt dör den gamle mannen, som var hyresgäst då han fick huset. Det leder till både det ena och det andra.


Det här är en lättläst och mysig bok med allvarsamma understråk. Det är en sådan bok som man tar upp och inte gärna lägger ner förrän sista sidan är läst.

Betyg: +3 av 5

Babysug av Sinéad Moriarty

Boken handlar om Emma som plötsligt kommer på att hon vill "skaffa" barn, men naturligtvis är det inte så enkelt som hon trodde att det var. Månaderna går utan att något händer. Hon tar till allt mer för att försöka bli gravid.

Lättläst bok, som är lite sorglig. Är det för att man själv vet att det inte alltid är så lätt att bli gravid?


Betyg 3 av 5

A-Ö, bokstaven G

Författare: Många bra författare finns på G. Jostein Gaarder har skrivit underbara böcker som t ex Spelkortsmysteriet och Sofies värld. Maria Gripe är också en favorit. Elisabeth George skriver bra deckare. 

Bok:
Glasfåglarna av Elsie Johansson. Älskade böckerna om Nancy. Speciellt att höra Elsie läsa dem högt! Det är nästan ett måste. Lyssna på hennes uppläsning av Nancy-serien!

Litterär karaktär:
Ginny Weasley är den enda jag kommer på, jag glömmer lätt karaktärernas namn. Hon påminner nog en hel del om mig.

Gossip Girl- för det är jag värd av Cecily von Ziegesar

Så har jag läst ännu en bok i serien Gossip Girl. Fast nu efteråt så ångrar jag mig. Jag blir irriterad över att både Dan, Vanessa och Serena slår igenom och blir berömda på en och samma gång, fast inom deras olika genrer. Det är bara för mycket. Dessutom så fortsätter jag att känna som i förra boken att personerna i boken skildras alltför enfaldiga. Så nu är det slut. Jag läser inte en enda bok till! Jag överlåter läsandet till de flickor i tidiga tonåren som älskar denna typ av böcker. Jag har så mycket annat som jag vill läsa, för att ödsla tid på något som jag irriteras av att läsa.Betyg: 1 av 5

Gossip Girl - Allt och lite till av Cecily von Ziegesar

Kunde inte låta bli att rycka med mig Gossip Girl-böcker sist jag var på biblioteket. Jag har sett tv-serien och blev nyfiken på att läsa böckerna. Dölj om min förvåning när det visade sig att det hände helt andra saker i böckerna än vad det hände i serien. Man blev ju helt förvirrad. Dessutom märks det att tv-serien är tillrättalagd. Man har låtit ungdomarna bli lite mer ordentliga i tv-serien än vad de är i böckerna. Tycker egentligen inte att böckerna är så bra, språket stör mig en hel del... men fastnar likaväl och kan inte låta bli att läsa nästa bok. Jag kan tänka mig att jag skulle ha älskat dem som tonåring! Men nu är de bara lite tidsfördriv.Betyg 2 av 5

Broder Odd av Dean R. Koontz

Boken fångade mig på något sätt redan från början och jag läste ivrigt varje stund jag hade över. Men sedan hände något mot slutet av boken. Jag upptäckte att jag satt och läste om meningar för att jag läst utan att veta vad jag läst. Sedan kom händelserna i slutet så fort att jag knappt hann med. Var det verkligen så att det var slutet? Lite besviken blev jag faktiskt. Men jag måste pröva att läsa de andra böckerna om Odd och se om de är bättre.

Den här boken handlar om Odd som är på ett kloster (för att vila) och plötsligt dyker det upp bodacher. Bodacher förkunnar död och förödelse och Odd ska försöka ta reda på vad som ska hända innan det händer.Betyg: -3 av 5

Älskade du av Barbara Voors

Boken handlar om en kärlek som blir för stor. En kärlek som inte har några gränser. Det är en smärtsam bok. det är jobbigt att läsa den, men bra är den!

RSS 2.0