Mossvikenfruar - chansen av Emma Hamberg

En småtrevlig bok, som roar för stunden. Passar nog bäst i solstolen på semestern eller vid andra tillfällen när man är ute efter lite lättsam underhållning.. 

Boken handlar om Anki, som bor kvar i den lilla orten där hon växte upp. Hon är gift med pojkvännen, som hon haft sen högstadiet. Efter en helg som de tillbringat på var sitt håll upptäcker hon att han är otrogen. Hon flyr till Stockholm där hon sörjer sitt gamla liv. Så upptäcker hon att hon är gravid.


Betyg 3 av 5.

Brudskeppet av Jojo Moyes

Boken handlar om de australiensiska flickor som under andra världskriget gifte sig med brittiska soldater. När boken börjar är kriget slut och krigsbrudarna ska återförenas med sina män. 650 flickor får dela ett ombyggt hangarskepp med  en mängd soldater. Boken handlar om de fyra väldigt olika flickor som delar hytt under den 6 veckor långa resan.

Ett tecken på att en bok är bra är när man längtar efter att läsa den när man inte har möjlighet. Så var det med denna. Kanske beror det på min fascination av denna tidsepok. Den lockar mig! Men det är nog också det att man vill veta mer om flickorna! Jag gillar också alla citat som finns i början av kapitlen. När jag läste denna bok funderade jag på skillnaderna i vår tid och tiden som var då. Skillnaderna mellan män och kvinnors liv. Skillnader rent allmänt.

Brudskeppet

Isbarnet av Elizabeth McGregor

En mycket intressant och spännande bok som bygger på Franklin-expeditionen. Jag hade inte hört talas om den innan jag läste boken, men jag blev mycket fascinerad. Franklinexpeditionen var två båtar med manskap som försvann spårlöst i Arktis år 1847 under ett försök att finna nordvästpassagen. Jag tycker författaren har gjort ett bra jobb med att försöka skildra hur det kunde ha varit för dessa män. Boken växlar mellan att berätta om expeditionen och en isbjörnshonas berättelse samt en nutidsberättelse som till största delen kretsar kring en kvinna som heter Jo Harper, som blir förälskad i en man vars stora intresse är Franklin-expeditionen.

Bokomslag för boken Isbarnet

Samvetets röst av Helen Fielding

Boken handlar om Rosie som åker till Afrika och arbetar i ett biståndsläger. Rosie är en helt vanlig tjej som blir kär i kändiskillen Oliver. Deras förhållande är en berg-o-dal-bana. På en jobbresa till Afrika upptäcker hon att det finns viktigare saker än Kändisklubben. Hon beslutar sig för att försöka få åka till Afrika som beståndsarbetare. Både för att komma ifrån Oliver och för att göra nytta.

Jag tycker att beskrivningar av hur det kan vara i ett biståndsläger känns äkta. Det är hemskt och jag känner mig väldigt träffad av att omvärlden glömmer bort de svältande i Afrika!

Feng shui för svenska hem av Agneta Nyholm Winqvist

Feng shui är intressant tycker jag. Just det där med att man ska städa och rensa bort allt gammalt som hindar energin relaterar jag starkt till. För jag har upptäckt att om jag har stökigt hemma eller mycket gammalt bråte så mår jag inte bra och har så mycket mindre energi. Tanken att man ska bara omge sig med saker som man tycker om och som man använder är väldigt vettig. Jag rekommenderar att man läser "Feng shui för svenska hem" av Agneta Nyholm Winqvist för den är verkligen inspirerande. Man blir full av lust att fixa till hemma! Man börjar se hemmet på ett nytt sätt och röja både här och där. Mycket är väl egentligen självklarheter, men ibland behöver man påminnas om självklarheter!

I denna ljuva sommartid av Mari Jungstedt

Till sist så fick jag tid att läsa denna bok. Inte lätt när man har en ny liten bebis att hitta tiden att läsa. Jag hade längtat så länge efter att läsa boken, men fann till min besvikelse att den inte är lika bra som de tidigare i serien. Den är inte dålig... bara inte lika bra. Den handlar om en man som blir skjuten under en joggingrunda. Han semestrade på en campingplats på Fårö med sin familj. Kriminalkommisarie Knutas är på semester så Karin får ta fallet.


RSS 2.0