Sjunger mig in i dig av Tina Persson

Sjunger mig in i dig av Tina Persson är en diktbok. Det är inte ofta numera jag läser en diktbok. Sist var det väl ungefär 10 år sedan och då var det mannens kusin som hade gett ut en diktbok. Det är inte det att jag inte gillar att läsa dikter utan det att jag glömmer bort att göra det. Eftersom det finns så många böcker att läsa så blir det inte av att jag går till hyllan med dikter. Men nu gjorde jag det i alla fall och jag är glad att jag valde just denna bok, för jag tyckte mycket om den. Det var härligt skrivna dikter utan klyschor. Ibland kommer de mest oväntade orden mitt i allt.  Jag låter de här två citaten ur dkterna visa mer om hur dikterna är:

"Du vill bli föklarad
jag förklarar dig vacker

täljer drömmar ur
din mun till ord"

och

"du säger att tiden
har blivit lekklotsar i
händerna på små barn"


Kom närmare av Sara Gran

Kom närmare av Sara Gran är en bok som handlar om en kvinna som sakta men säkert blir besatt av en demon. Om jag tyckte den var bra? Nja, egentligen inte. Lite för förutsägbar och jag undrade lite varför den inte bjöd på några överraskningar. Den var lättläst men det kändes ändå lite som slöseri att läsa ut boken. Trots det så gjorde jag det. Jag kan säga att den var helt klart bättre i början än i slutet.


Läppstiftdjungel av Candance Bushnell

Läppstiftdjungel av Candance Bushnell är inget mästerverk med härliga formuleringar och tänkvärdheter. Det är ingen bok som man funderar över efter man har läst den. Men vill man ha en stunds verklighetsflykt så kan den fungera... om man inte har för höga krav.


5 barnböcker

5 barnböcker (ej bilderböcker) som man bör ha läst innan man dör!!! 1. Kalle och chokladfabriken av Roald Dahl- Den är så underbar. Kan riktigt känna chokladen i munnen. Hmmm... kanske därför som jag är TOKIG i choklad?

 2. Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe - En lysande bok! Mystisk, somrig och spännande!

 3. Nalle Puh av Milne - En mysig liten björn med egna underbara tankar!


 4. Häxan och lejonet av C.S. Lewis - En sån magisk bok som verkligen fångade mig som barn. Man tröttnar aldrig på den! Oj, vad jag ville hitta en sådan garderob!


 5. Mio min Mio av Astrid Lindgren - Den här boken har jag läst så många gånger! Den har så härliga ord & uttryck som t e x Morgonljusets bro, Månskensskog, Vattnet som släcker törst.


Vad är era förslag? Jag utmanar alla som läser min blogg och som själv har en egen blogg (och tycker att det är kul med sådana här listor) att skriva i sin blogg vad de tycker! Skriv gärna en rad till mig när ni har gjort det så att jag får läsa era listor!


Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans av Anna Gavalda

Det känns väldigt udda att jag lyckades välja två novellsamlingar nästan efter varandra. Jag som inte brukar läsa så många novellsamlingar... eller rättare sagt väldigt, väldigt få novellsamlingar.


Nästan alla novellerna handlar om kärlek eller sex på olika sätt. Det är syskonkärlek, förälskelse, kärleken till barn, tillfälligt sex osv. Novellerna är väldigt speciella med tragiska och lite skruvade slut. De är raka utan en massa krusidull. De är helt enkelt härliga att läsa!


Går det åt helevete är jag ändå född av Agneta Klingspor

Jag blir så illa berörd när jag läser boken, illamående. När jag läst några kapitel så inser jag att jag inte klarar att fortsätta att läsa den. Så jag slår ihop boken med en suck och lägger den i högen med "böcker att lämna tillbaka till biblioteket". Det kan inte hjälpas. Solen lyser ute. Det är varmt och otroligt vårväder. Idag är en sådan dag då jag varken har lust eller kan läsa en bok som får mig att må illa. Kan inte läsa om hemlösa som bajsar på gatan, om äckliga brev eller folk som tar mat ur soptunnor. Om boken är bra eller dålig? Vet inte. Kommer nog aldrg att ta reda på det heller.


Ny lista

En ny rolig lista jag fått från Johanna.

 1. pocket/inbunden - spelar egentligen ingen roll när jag läser, men äger hellre en inbunden - de är snyggare :)
 2. tjock/tunn - både och
 3. översatt/originalspråk - orginalspråk om det är på engelska annars översatt
 4. svenskt/utländskt - Både och!
 5. Lindgren/Lagerlöf - Definitivt Lindgren.
 6. soffan/sängen - soffan
 7. kväll/dag - både och
 8. deckare/kärlek - spelar ingen roll, men det blir mest deckare
 9. fakta/fiktion - fiktion
 10. lära/njuta - njuta
 11. framsida/baksida - framsidan
 12. låna/köpa - låna
 13. läsa/lyssna - läsa. Tappar bort mig i ljudböcker!!
 14. manlig/kvinnlig - spelar ingen roll
 15. en åt gången/flera på gång - oftast flera på en gång

Missed abortion av Kerstin Norborg

Missed abortion är en samling noveller där flera handlar om att vänta barn, missfall och döda foster, mn även om olika sorters relationer. Man känner en sorts stillhet/lugn när man läser boken. Novellerna lämnar en efterklang av vemodighet. Jag känner mig sorgsen efter att ha läst dem och samtidigt nyfiken på hur det gått för novellens huvudpersoner.
image15

RSS 2.0