Elva minuter av Paulo Coelho

Elva minuter bygger på en sann historia och berättar om Maria från Brasilien. Maria har olyckliga möte med kärleken och svär på att inte förälska sig. Ödet för henne till Geneve där hon blir en prostituerad.

Boken handlar om sex, ibland rätt igående beskrivet (så varning till känsliga personer!).  Ibland kan språket kännas banalt men det finns guldkorn i boken. Saker som skrivs som får en att tänka efter, bli faschinerad av och bli upprörd.


Underbar och älskad av alla av Martina Haag

Ännu en rolig bok av Martina, även om den inte var lika rolig som de andra böckerna som jag läste. Huvudpersonen var lite pinsam ibland, eller rätt ofta på slutet. Det handlar om Isabella Eklöf, som inte har någon pojkvän och har inte heller komit igång med sin karriär som skådespelare. Isabella, eller Bella kalad, är bra på att strula till saker och ting. Boken är lättläst och rolig, men det saknas något.

Fågelbovägen 32 av Sara Kadefors

Oj, vad ska man säga om den här boken. Det är definitvit ingen läsoch-må-bra bok. Man blir lite lätt illamående av den av ångesten som genomsyrar boken. Kunde inte låta bli att ogilla huvudpersonen samtidigt som jag förstod hur det kunde bli så för henne. Ville skrika åt hene att vara mer med sina barn. Ägna sig åt sin man. Handla annorlunda när det gäller Katerina. Vara realist när det gäller sig själv. Ja, helt enkelt ändra på sig. Boken hadlar om Karin som arbetar som gynekolog på ett sjukhus och så jobbar hon extra på en mttagning för illegala flyktingar. Där träffar hon Katerina som är sjuk och blir uttnyttjad i den familj hon bor hos. Det blir så att Katerina får bo hos Karin tills hon blir friskare och sedan börjar hon jobba hemma hos Karin och hennes familj. Karin gillar det inte alls egentligen och skäms över att hon har en hushållerska som jobbar svart. Inte heller får hon känna sig så god (som hon tyckte att hon var).

Hemma hos Martina av Martina Haag

Jag var bara tvungen att kasta mig över en bok till av Martina Haag eftersom Martina-koden var så bra. Det blev Hemma hos Martina. Medan jag satt där och småskrattade för mig själv, när jag läste den på datorn (jo, det blev en e-bok till - hade inte lust att vänta till biblioteket var öppet), så gick min man förbi och undrade vad jag skrattade åt. Jag läste en liten bit för honom och han kunde inte låta bli att skratta han också. Vilka härliga böcker detta är! Perfekta julklappar att ge till sina tjejkompisar!!!


Martina-koden av Martina Haag

Martina-koden av Martina Haag är en sån där bok som man läser på ett kick eftersom den är så bra och rolig så man kan inte låta bli att fortsätta. Jag kommer på mig själv med att sitta och småskratta högt under tiden jag läser boken. (Tur att jag läser den hemma!) Det här är verkligen en läs-och-bli-på-bra-humör-bok!!!

Att komma hem ska vara en schlager av Per Hagman

Jag tycker det är så tråkigt när jag börjar läsa en bok som jag snabbt inser att jag inte kommer att läsa slutet på. Att komma hem ska vara en schlager av Per Hagman är en sådan bok. Jag klarar bara inte av att fortsätta läsa den. Har läst ett par kapitel, men var tvungen att ge upp. Dels var den skriven på ett sätt som inte tilltalade mig och dels var den så fruktansvärt deprimerande!!! Så tyvärr... denna bok åker tillbaka till biblioteket imorgon.

Caipirinha med Döden av Maria Ernestam

Nu har jag återigen hittat en sån där bok som fångar mig redan från boktiteln. Denna bok är den första som jag läst som ebok och det säger inte lite om hur bra den är. Jag tycker inte alls om egentligen att läsa böcker som eböcker, men denna kunde jag inte låta bli att fortsätta läsa. Plötsligt hade jag redan läst hundra sidor och jag var fullkomligt fast. Från första sidan till sista så älskade jag denna bok.

Den vite massajens dotter av Corinne Hofmann

Nu har jag läst uppföljningen till Den vite massajen och konstaterat att det verkligen inte var någon bok för mig. Jag är förundrad över att jag läste den från pärm till pärm eftersom jag verkligen inte tyckte boken var läsvärd. Kanske beror det till viss del på att vi är så olika som mäniskor och att vi har så olika syn på saker och ting. Eller så passar inte sättet hon skriver på mig. Nåja, man kan ju inte tycka om alla böcker...

Du vet att du är svensk... av Mattias Boström

En bok som man verkligen inte kan låta bli att småskratta igenkännande när man läser. För visst känner man sig skyldig när man får ett kravbrev från biblioteket och hur många gånger har man inte tittat på nummerlappen för att försäkra sig om sitt nummer varje gång kösystemet piper till. Dessutom tycker man inte alls att det är konstigt att det första de frågar om i radioprogram som man ringer in till är: Hur är vädret?
Du vet att du är svensk... är en mycket trevlig och rolig bok!

Hon och han av Annika Sundbaum-Melin/Henrik Kolbjèr

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna bok, så någon superbra bok är det inte. Den var inte fängslande eller intressant, men jag läste ändå klart den så hemskt dålig var den ju inte heller. Det var nog ett litet tidsfördriv i brist på annat att göra. Boken handlar om tvåbarnsmamman Cissi som möter den 15 år yngre Marre.

Julresan av David Baldacci

Jag blev riktigt sugen på att resa med tåg när jag läste boken. Kom på mig sälv med att undra om jag skulle boka en tågresa till släkten. Boken handlar i alla fall om skribenten Tom Langdon som lyckats att bli portförbjuden på inrikesflyget och som då bestämmer sig åka tåg från Washington DC till Los Angeles för att fira julen med sin flickvän. Han bestämmer sig för att skriva om tågresan och uppfylla sin fars sista önskan. På tågresan möter han många intressanta personer, som jag gärna skulle ha velat träffa och prata med i verkliga livet. Det är en varm bok som jag verkligen rekommenderar!

Enligt Maria Magdalena av Marianne Fredriksson

Enligt Maria Magdalena av Marianne Fredriksson är en väldigt intressant bok. Den fångade mig på en gång. Jag har haft svårt att lägga undan den när jag varit tvungen. Läste den så snart jag kom åt.  Marianne har beskrivit Maria Magdalena på ett trovärdigt sätt. Det kunde verkligen ha utspelats sig så! Det blir ett kvinnligt och mänskligt sätt att se kristendomen. En otroligt bra bok!

Julfritt av John Grisham

Redan i början av boken julfritt av John Grisham anar man hur det kommer att bli. Fast man hoppas att det inte ska bli så! Själv älskar jag julen men förstår att vissa tycker att det blir för mycket. Jag förstår huvudpersonernas dilemma. Det här var en bok som var sådär, men bitvis underhållande.

RSS 2.0