Bokrean

Har inte köpt så många böcker på bokrean i år. Men några blev det:


 • Harry Potter och dödsrelikerna (måste ju ha sista delen också när jag har alla andra!)
 • Stjärnor och planeter
 • Den svarta barnkammarboken
 • Lappskatteland : en familjesaga
 • Gruffalon
 • Sekten : en sann historia
 • Flyga drake
 • Vem är det här?
 •  + någon till

Det blev lite blandad kompott. Barnböcker, faktaböcker och skönlitteratur!


Bokfemman vecka 9

Veckans tema är glädje. Det här är min topp 5 som jag tycker berör ämnet.


 • Hemma hos Martina eller Martinakoden av Martina Haag Man känner så igen sig och skrattar så gott
 • Kajsas värld av Kajsa Ingmarsson Även detta en bok där man känner igen sig och inte låta bli att le och som gör en på gott humör
 • Sucka mitt hjärta -brist dock ej av Mark Levengood En underbar, underbar bok. Det jag minns bäst är historien om rådjuren samt denna rad  "Det är som den där lilla orange saken brukar säga, Dalai Lama"
 • Pyramids av Terry Pratchett Finns så många roliga saker att skratta åt i denna bok!
 • Pettsson och Findus-böckerna av Sven Nordström Vem blir inte glad av de böckerna.

Vilka böcker väljer du till din bokfemma?


Biblioteksrutin

Jag har komit på mig själv med att följa en sorts rutin när jag går in på mitt bibliotek. Först av allt går jag till återlämnat-hyllan för att se om det finns något intressant där. Om det har varit utlånat så kanske det är något bra! :) Sedan går jag till skönlitteraturhyllorna och kollar de böcker som de ställt upp på hyllornas kortsidor på lister som de satt upp där. Sedan går jag bland hyllorna och tittar på böcker som de ställt upp för att visa upp brevid raderna med böcker. Sedan går jag till Snablånehyllan och tittar efter om det finns något intressant där. Allt detta om jag inte kommit för någon speciell bok. För då är det nummer ett på listan. Jag måste också säga att det är sällan som jag kommer ut från biblioteket med bara en eller två böcker. Ofta är det en hel hög böcker!!! Så många att det är svårt att bära dem!

Hur gör du när du kommer in på ditt bibliotek?

Den du inte ser av Mari Jungstedt

Upptäckte att jag hade bok nr 1 i serien om poliserna på Gotland. Var ju tvungen att läsa den. Härligt med Gotlandsskildringarna när man varit där! Boken är lätt att läsa så jag sträckläste den. Jag tror dock att jag tycker att 2:an var bättre!


Bokfemman vecka 8


Veckans tema är sorg.

Först var det svårt att komma på vilka böcker som jag läst som passade till veckans ämne. Sedan var det svårt att sålla bort böcker. Men här är min lista:

 • Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren. En fantastisk bok! Jag förstår att den hjälpt många barn!
 • Flickan från ovan av Alice Sebold Om en flicka som våldtas och mördas och hur hon ser sin familj från himlen.
 • Oscar och den rosa damen av Eric-Emmanuel Schmitt En underbar bok om en pojke som ska dö.
 • PS Jag älskar dig! av Cecilia Ahern Om Holly som förlorar sin man i cancer och hur han gjort i ordning brev som hon får varje månad.
 • Evelina ska minna om mig av Renée Höglin Om en mamma som har cancer och är döende

I denna stilla natt av Mari Jungstedt

Den här boken gillade jag. En spännande kriminalroman som inte bara handlar om morden och hur de ska lösas. Jag tycker om hur hon skriver om karaktärerna, speciellt barnet Fanny, och hur hon undviker att vältra sig i äckliga detaljer. Eftersom boken slutar som den gör och eftersom jag tyckte så mycket om denna bok så måste jag läsa nästa bok av henne!!!


Viskar Ditt Namn av Kristin Hannah

Det är en bok full med klyschor och den är rätt förutsägbar. Den är rätt banal men jag kan inte låta bli att läsa hela boken. Jag vet att det finns många som tycker att det är en jättebra bok, men så långt kan jag inte sträcka mig. Det är en rätt så okej bok när man vill ha något lättsmält.

Boken handlar om Mikaela som hamnat i koma efter hennes ridolycka samt hennes man och två barn. Det handlar även om hennes förre man som var Mikaelas stora kärlek. När hans namn näms reagerar hon.


Då gråter änglarna av Marianne ; Unni Wenche Tandberg

"Då gråter änglarna" av Marianne är en bok om att växa upp inom Jehovas vittnen. Den var lättläst, men sticker inte ut från mängden av böcker om svåra barndomsupplevelser. Dock tycker jag ändå att det var intressant att läsa hur man kan uppleva att det är inom Jehovas vittnen.


Box 21 av Roslund & Hellström

Det är en hemsk historia som berättas. En fasansfull verklighet. Det smärtar att tänka på att det finns kvinnor, ja till och med flickor, ute i Sverige som just upplever en liknande verklighet. Att luras till ett annat land för att bli slagen och utnyttjad - det finns inte ord för att säga hur fruktansvärt trafficking är!!! Det här är en brutal kriminalroman som väcker många tankar och avsky.


Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón

Jag älskar inledningen på denna bok:  "Jag minns fortarande den där gryningen när pappa första gången tog mig med till De bortglömda böckernas gravkammare." Det är en magisk inledning och jag längtar ner i De bortglömda böckernas gravkammare. Jag vill ströva omkring där och hitta böcker att läsa! Boktokig som jag är!

Jag måste sedan erkänna att det här är en sådan bok där jag ganska tidigt förstår hur boken ska sluta: MEN det gör ingenting. Jag läser boken med en nyfikenhet på hur vissa saker ska lösa sig och hur det ska utveckla sig. Jag vill veta mera om de härliga personerna i boken. Jag dras in i boken av det svulstiga, dramatiska språket och de detaljerade beskrivningarna med ibland oväntade detaljer. Här är ett underbart exempel på en beskrivning i boken: "Under ett gytter av knappar, trasiga armbandsur och mynt som varit ogiltiga i säkert tjugo år låg ett gulnat kuvert."

Läs boken och dras med till en annan tid och värld!


RSS 2.0